salad cabbage ham

Συστατικά

¼ λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 κλωνάρι σέλερο ψιλοκομμένο
30γρ. σύγκλινο Μάνης ή απάκι Κρήτης

Για το ντρέσινγκ:

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού απαλή μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
1 ½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μοσχάτο κρασί Λήμνου ή Σάμου
Αλάτι
Πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το λάχανο με το καρότο και το σέλερι.
Κόβουμε το σύγκλινο ή το απάκι σε λεπτές φετούλες και το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά.
Το ακουμπάμε επάνω στην σαλάτα και ετοιμάζουμε τη ντρέσινγκ.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα και δουλεύουμε στην γρήγορη ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα σύκα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*