pasteli

To πιο ελληνικό από όλα τα σνακ αλλά και το πιο υγιεινό!

Υλικά

  • 400 γρ. μέλιθυμαρίσιο
  • 400 γρ. σουσάμι
  • 1/2 γρ. λεμόνι, το ξύσμα

Βάρος: 800 γρ., Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 4-5 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 125◦C-130◦C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε χονδρό νάιλον ή κατά προτίμηση σε μία επιφάνεια σιλικόνης. Το καλύπτουμε με άλλο ένα νάιλον ή επιφάνεια σιλικόνης και πιέζουμε με έναν πλάστη έτσι ώστε το παστέλι να αποκτήσει πάχος 1 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.

Tip
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα και μερικά αμύγδαλα. Καλύτερα να είναι καβουρδισμένα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*