Υλικά (δύο μερίδες) :
Βρώμη 100γρ
4-5 ασπράδια αυγού σκέτα
1 ολόκληρο αυγό
Μερικά μύρτιλα (20γρ) ή 2-3 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια ή οποιοδήποτε φρούτο της επιλογής σας
Λίγη κανέλα
Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Μέλι ή μαρμελάδα ή φρούτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τα μύρτιλα, την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και ανάβουμε το μάτι, όχι στο maximum όμως. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το αφήνουμε να ψηθεί. Όταν αρχίσει να γίνεται καφέ, το γυρνάμε από την ανάποδη και κάνουμε το ίδιο. Σερβίρουμε με μέλι από πάνω ή μαρμελάδα και τα φρούτα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ακόμα κανέλλα.

