mpiftekia kipourou

Μερίδες Συνταγής: 8

Συστατικά:
1 κούπα ωμές φακές
2½ κούπες νερό
¼ κούπας γάλα 1,5%
1 κούπα βρώμη
½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 ασπράδια αυγού
½ κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2/3 κούπας θρίμματα ψωμιού σικάλεως
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:
Βράστε τις φακές με το νερό για περίπου 30 λεπτά και εν συνεχεία σουρώστε τις για αρκετή ώρα μέχρι να είναι τελείως στεγνές. Σε ένα μπωλ αναμείξτε τις φακές, το γάλα, τη βρώμη, τα ασπράδια, τα καρύδια και το κρεμμύδι. Ψύξτε το μείγμα. Πλάστε το μείγμα και τα πασαλείψτε τα μπιφτέκια με τα θρίμματα ψωμιού. Ψαναπλάστε τα μπιφτέκια ώστε να γίνουν ομοιογενή. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC και ψηστέ τα μπιφτέκια για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 290 kcal
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Υδατάνθρακες: 38 γρ.
Λίπος: 10 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7,5 γρ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*