Μερίδες Συνταγής: 5
Υλικά:
- 1½ κούπα κόκκινες φακές
 - 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
 - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 1 κ.σ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
 - 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
 - 150 ml γάλα καρύδας
 - 4 κούπες ζωμό λαχανικών
 - 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ
 - ½ κ.γ. μπούκοβο ή λίγη σκόνη τσίλι (προαιρετικά)
 - 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ)
 - αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
 - Στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον πελτέ ντομάτας και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, τις κόκκινες φακές και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
 - Χαμηλώνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά.
 - Μόλις οι φακές είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο ή λίγο σπανάκι (προαιρετικά).
 - Οι φακές αυτές μπορούν να καταναλωθούν και σαν κρύο πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν σα συστατικό σαλάτας.
 
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Ενέργεια: 322 kcal
Υδατάνθρακες: 38.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 16.7 γρ.
Λιπαρά: 11.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 8 γρ.

