ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΕΙΚΟΝΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

 

Συστατικά:

  • 1 παπάγια
  • 2 ακτινίδια
  • 200 γρ. πεπόνι
  • 1 μικρό λευκό λάχανο
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 κλ. σέλερι
  • Χυμός και ξύσμα από δύο λάιμ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. τόφου
  • 200 γρ. γιαούρτι 2%
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε την παπάγια και κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φετούλες (julienne) σαν ζυμαρικά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και κόβουμε σε φέτες 1 εκ. πάχος. Ρίχνουμε τις φέτες στο μπολ με την παπάγια.
  • Καθαρίζουμε το πεπόνι και κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ.. Ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα.
  • Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τρίβουμε τα καρότα στην χοντρή μεριά του τρίφτη και κόβουμε σε λεπτές φέτες την πιπεριά. Κόβουμε το σέλερι σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα φρούτα.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό και το ξύσμα των λάιμ, το ελαιόλαδο, τον φρέσκο μαϊντανό, το τόφου κομμένο σε κυβάκια 1 εκ. και το γιαούρτι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*