ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΚΑΙ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Υλικά:

1/3 φλ. βαλσάμικο ξύδι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και θυμάρι
ρίγανη
6 χοιρινά λεπτοκομμένα μπριζολάκια λαιμού
άνθος αλατιού
ανάμεικτα πιπέρια
6 φέτες ταλαγάνι

Για τα ψητά λαχανικά:

πολύχρωμες πιπεριές
φινόκιο
κρεμμύδι
ραντίτσιο
ελαιόλαδο
κρέμα βαλσάμικο

Για το κους κους:

1 ½ φλ. αυθεντικό κους κους (όχι ζυμαρικό)
2 ζουμερά πορτοκάλια
¼ φλ. βαλσάμικο ξύδι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αγγούρι με τη φλούδα
1 ώριμο αβοκάντο σε καρεδάκια
1 ώριμο μάνγκο ψιλοκομμένο
1 ρόδι καθαρισμένο
3-4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα λευκή
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Για τις χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα. Βάζουμε σε μπολ το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα μυρωδικά και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε 2 κ.σ. μαρινάδα για τα ψητά λαχανικά. Σε σακούλα τροφίμων βάζουμε τα μπριζολάκια, τα περιχύνουμε με την μαρινάδα και τα κουνάμε να πάει παντού. Κλείνουμε τη σακούλα και την αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα. Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα και ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Κόβουμε τις πιπεριές σε 2 κομμάτια, το φινόκιο και το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το ραντίτσιο σε φύλλα. Τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει τα ψήνουμε σε γκριλιέρα να μαλακώνουν και τα στήνουμε εναλλάξ σε πιατέλα. Κόβουμε σε φέτες το ταλαγάνι και το ψήνουμε στη γκριλιέρα για λίγα λεπτά. Το βάζουμε πάνω στα ψητά λαχανικά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο.

Για το κους κους:

Βάζουμε το κους κους σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι ψιλοκομμένο, το ρόδι, το αβοκάντο και το μάνγκο σε καρεδάκια, τα μυρωδικά και το αμύγδαλο και περιχύνουμε με το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο ξύδι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να ρουφήξει το κους κους υγρασία από όλα τα υλικά. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε να αφρατέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*