ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

Υλικά:

1 παπάγια
2 ακτινίδια
200 γρ. πεπόνι
1 μικρό λευκό λάχανο
2 καρότα
1 πιπεριά κόκκινη
2 κλ. σέλερι
Χυμός και ξύσμα από δύο λάιμ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
200 γρ. τόφου
200 γρ. γιαούρτι 2%
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε την παπάγια και κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φετούλες (julienne) σαν ζυμαρικά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και κόβουμε σε φέτες 1 εκ. πάχος. Ρίχνουμε τις φέτες στο μπολ με την παπάγια. Καθαρίζουμε το πεπόνι και κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ.. Ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τρίβουμε τα καρότα στην χοντρή μεριά του τρίφτη και κόβουμε σε λεπτές φέτες την πιπεριά. Κόβουμε το σέλερι σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα φρούτα. Προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό και το ξύσμα των λάιμ, το ελαιόλαδο, τον φρέσκο μαϊντανό, το τόφου κομμένο σε κυβάκια 1 εκ. και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*