Υλικά:
¼ λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 κλωνάρι σέλερο ψιλοκομμένο
30γρ. σύγκλινο Μάνης ή απάκι Κρήτης
Για το ντρέσινγκ:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού απαλή μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
1 ½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μοσχάτο κρασί Λήμνου ή Σάμου
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το λάχανο με το καρότο και το σέλερι. Κόβουμε το σύγκλινο ή το απάκι σε λεπτές φετούλες και το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά. Το ακουμπάμε επάνω στην σαλάτα και ετοιμάζουμε τη ντρέσινγκ. Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα και δουλεύουμε στην γρήγορη ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα σύκα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

