Υλικά:
150 γρ. βούτυρο αγελάδας βιολογικό
75 γρ. ζάχαρη στέβια
50 γρ. μέλι
350 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. φουντούκια, κοπανισμένα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 μπανάνες πολτοποιημένες
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη στέβια και το μέλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φουντούκι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την μπανάνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο χαμηλό τσέρκι ή ταψάκι περίπου 20×20 εκ. και ύψους 2 εκ. Το πιέζουμε προς τα κάτω να ισιώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Tip: Μπορούμε να λιώσουμε σοκολάτα γάλακτος χωρίς ζάχαρη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και μ’ αυτή να αλείψουμε τις ράβδους.

