Υλικά:
900γρ βιολογική σελινόριζα
1/3 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα καρύδας
3 κουταλιές σούπας ανάλατο βιολογικό βούτυρο (ή βούτυρο καρύδας)
Θαλασσινό μη ραφιναρισμένο ιωδιούχο αλάτι
Ψιλοκομμένα φύλλα σελινόριζας, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζετε τη σελινόριζα, την κόβετε σε κύβους και τη σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε 2 λίτρα νερό). Σουρώνετε τη σελινόριζα στο νεροχύτη και τη ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά. Με ένα πιρούνι πολτοποιείτε τη σελονόριζα σε πουρέ. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα ή την κρέμα καρύδας, το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα πουρέ και σερβίρετε.

