Υλικά:

900γρ βιολογική σελινόριζα
1/3 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα καρύδας
3 κουταλιές σούπας ανάλατο βιολογικό βούτυρο (ή βούτυρο καρύδας)
Θαλασσινό μη ραφιναρισμένο ιωδιούχο αλάτι
Ψιλοκομμένα φύλλα σελινόριζας, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε τη σελινόριζα, την κόβετε σε κύβους και τη σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε 2 λίτρα νερό). Σουρώνετε τη σελινόριζα στο νεροχύτη και τη ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά. Με ένα πιρούνι πολτοποιείτε τη σελονόριζα σε πουρέ. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα ή την κρέμα καρύδας, το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα πουρέ και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*