Υλικά:
1-2 αυγά ελευθέρας βοσκής
70γρ βιολογικό βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας σκόνη χουρμά ή 2 κουταλιές σούπας στέβια
1-2 κουταλιες κανέλα
2 βανίλιες σκόνη
1 ποτήρι νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές σούπας ινδοκάρυδο
½ ποτήρι φουντούκι ψημένο χοντροτριμμένο
½ ποτήρι αμύγδαλα φιλέ ψημένα
1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο κοπανιστό
1 κουταλιά σούπας σουσάμι ψημένο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι αμυγδάλου ή αλεύρι καρύδας
Λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε τα αυγά, το βούτυρο, τον χουρμά/στέβια, την κανέλα και τη βανίλια με το σύρμα για να ανακατευτούνε καλά τα υλικά. Χωριστά ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα τα αναμιγνύετε όλα μαζί. Βάζετε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετείτε με το κουτάλι μπαλίτσες από τη ζύμη σε απόσταση τη μία από την άλλη. Από πάνω βάζετε άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και κάθε «μπαλίτσα» την πατάτε ελαφρώς με ένα ποτήρι ώστε να γίνουν λεπτές. Προσεκτικά αφαιρείτε τη λαδόκολλα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150-160 βαθμούς Κελσίου και ψήνετε για 13’-15’. Βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αποθηκεύετε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει ερμητικά ώστε να μη μαλακώσουν.
Tip:Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο παραπάνω κονιάκ και να μην προσθέσετε καθόλου αυγά.

