Υλικά:
150 γρ. χουρμάδες
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
65 γρ. φυστικοβούτυρο, απαλό
140 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένο
150 γρ. βρώμη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο multi τους χουρμάδες και τους χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία πάστα. Μόλις είναι έτοιμοι, τους αδειάζουμε σε ένα μπολ. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το σιρόπι σφενδάμου και το φυστικοβούτυρο, τα ζεσταίνουμε ελαφρώς και τα αδειάζουμε στο μπολ με τους χουρμάδες. Έπειτα, ρίχνουμε στο παραπάνω μπολ τα αμύγδαλα με τη βρώμη (αν θέλουμε και δάκρυα σοκολάτας) και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 25Χ20εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

