ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 75% ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Υλικά:

75 γρ νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές φουντουκοβούτυρο
2 κγ κακάο
45 γρ κομματάκια σοκολάτας 75% κακάο
13 χουρμάδες
2 ΚΣ μέλι

Εκτέλεση:

Βάζω τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σε ένα ταψί απλώνω τις νιφάδες βρώμης και ανακατέβω με το φουντουκοβούτυρο, τα ψήνω στους 180*C για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν, μόλις σκουρύνει το χρώμα τους και μυρίσουν, τους βγάζω. Αποφλοιώνω τα φουντούκια με τη βοήθεια μια πετσέτας κουζίνας ή χαρτί κουζίνας και τα χοντροκόβω (δες εδώ πως βγάζω το φλούδι από τα φουντούκια). Σε ένα μπολ αναμιγνύω πρώτα τα στερεά υλικά, τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τα φουντούκια, το κακάο, και τα κομματάκια σοκολάτας. Στραγγίζω καλά τους χουρμάδες και τους πολτοποιώ στο μούλτι μαζί με το μέλι. Προσθέτω στο μπολ και την πάστα των χουρμάδων ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν. Σε μια ορθογώνια φόρμα 14×10 εκ, καλυμμένη με λαδόκολλα ρίχνω και απλώνω το μείγμα. Με τη ράχη του κουταλιού πιέζω καλά την βάση να συμπιεστούν τα υλικά. Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστο 30 λεπτά. Κόβω σε κομμάτια και αποθηκεύω για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*