ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Υλικά:

75 γρ νιφάδες βρώμης
40 γρ φυστίκια αράπικα καβουρδισμένα, αποφλοιωμένα
2 ΚΣ ηλιόσπορους
130 γρ φυστικοβούτυρο
1 ΚΣ ελαιόλαδο
2 ΚΣ μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί απλώνω τις νιφάδες βρώμης και τις ψήνω στους 180*C για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν, μόλις σκουρύνει το χρώμα τους και μυρίσουν, τις βγάζω. Σε ένα μπολ αναμιγνύω πρώτα τα στερεά υλικά, τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τα χοντροκομμένα φυστίκια και τους ηλιόσπορους. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύω να ενωθούν το φυστικοβούτυρο με το μέλι και το ελαιόλαδο (αν είναι σκληρή η υφή τους, τα ζεσταίνω πρώτα λίγο να μαλακώσουν). Τα προσθέτω στο μπολ με τα στερεά υλικά πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Σε μια ορθογώνια φόρμα 14×10 εκ, καλυμμένη με λαδόκολλα ρίχνω και απλώνω το μείγμα. Με τη ράχη του κουταλιού πιέζω καλά την βάση να συμπιεστούν τα υλικά. Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστο 30 λεπτά. Κόβω σε κομμάτια και αποθηκεύω για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*