Υλικά:
1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 κιλό)
300 γρ. γάλα καρύδας
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. κουρκουμά
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
χυμός και ξύσμα από δύο λάιμ
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
Για το σερβίρισμα:
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 τεμάχια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, το γάλα καρύδας, το μπούκοβο, τον κουρκουμά, τις σκελίδες σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-6 ώρες. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις απλώνουμε στον πάτο από ένα πυρίμαχο σκεύος. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και τοποθετούμε πάνω από τις πιπεριές τα κομμάτια κοτόπουλου και περιχύνουμε με το ζουμί από την μαρινάδα. Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο.

