Υλικά:
240 γρ. αλεύρι ολικής δίκοκκου σιταριού
½ φλυτζάνι λάδι καρύδας
½ φλυτζάνι μέλι*
1 ¼ φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου
¼ φλυτζανιού νερό
1 φλυτζάνι απύρηνους χουρμάδες, ψιλοκομμένους
½ φλυτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ, ή καφέ εσπρέσο
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, διαμέτρου 23 εκ. περίπου. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι, τον καφέ και το κακάο. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και τέλος προσθέτουμε τους χουρμάδες. Αφήνουμε να σταθούν 20 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος, το λάδι καρύδας και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο C, για 50 λεπτά περίπου.
Σημείωση: *Εάν αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου θα έχετε την vegan εκδοχή αυτού του κέικ

