Υλικά:
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Θαλασσινό μη επεξεργασμένο ιωδιούχο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό γλυκοπατάτες
700γρ μεγάλα μανιτάρια, κατά προτίμηση πλευρώτους
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις πάνω-κάτω. Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό μέχρι να τις κόψετε όλες. Αποφλοιώνετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φέτες. Ζεσταίνετε το 1/3 της ποσότητας του ελαιολάδου σε βαθύ τηγάνι και ροδίζετε τα μανιτάρια για 5’ μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα μανιταριών. Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος (οβάλ κατά προτίμηση) στρώνετε μία στρώση λεπτοκομμένες γλυκοπατάτες (τη μισή ποσότητα). Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο με μία στρώση μανιτάρια. Στρώνετε τις υπόλοιπες γλυκοπατάτες σε άλλη στρώση μανιτάρια. Στρώνετε τις υπόλοιπες γλυκοπατάτες σε άλλη μία στρώση. Τις αλατοπιπερώνετε και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτετε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε μία στρώση. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Περιχύνετε με το λευκό κρασί. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες του στο χείλος του και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ξεσκεπάζετε το φαγητό και συνεχίζετε το ψήσιμο για επιπλέον 45 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν καλά οι γλυκοπατάτες.

