ΒΡΩΜΗ ΜΕ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά:

1/4 της κούπας αποφλοιωμένα φουντούκια
3 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
Ενάμισι φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
Ενάμισι φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλο της προτίμησής σας
1/3 φλιτζάνι λιναρόσποροι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα χωρίς αλάτι

Εκτέλεση:

Θρυμματίστε τα φουντούκια και βάλτε τα στην άκρη. Ανακατέψτε το γάλα, την βρώμη, τα κομμάτια μήλου, τους λιναρόσπορους, την κανέλα και το αλάτι σε μία κατσαρόλα και προσθέστε την σκόνη βανίλιας. Καλύψτε την κατσαρόλα, χαμηλώστε την φωτιά και βράστε το μείγμα τια πέντε λεπτά ή μέχρι να πήξει. Πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα φουντούκια, την μαύρη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*