Υλικά (4 μερίδες):
1 κιλό αρακάς (κατεψυγμένος ή φρέσκος)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες κομμένες σε κύβους (προαιρετικά αλλά ταιριάζουν πολύ)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση απαλή ή Dijon)
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού από μισό λεμόνι (προαιρετικό)
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά) ή 500 ml νερό/ζωμό
Αλάτι, πιπέρι
Άνηθος ψιλοκομμένος (1/3 ματσάκι)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις τα καρότα και τις πατάτες και ανακατεύεις για 1–2 λεπτά. Προσθέτεις τον αρακά και ανακατεύεις. Διαλύεις τη μουστάρδα στον χυμό λεμονιού. Προσθέτεις στην κατσαρόλα το μείγμα λεμόνι-μουστάρδα, τον ζωμό (ή νερό), αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζεις για 30–40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να «δέσει» η σάλτσα. Ρίχνεις τον άνηθο και (αν θέλεις) λίγο ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάζεις και διορθώνεις λεμόνι/μουστάρδα ανάλογα με τα γούστα σου.

