Τι είναι;
Η Μεσογειακή διατροφή αποτελείται από πολλούς υδατάνθρακες και φυτικές ίνες ( δημητριακά , λαχανικά, όσπρια και φρούτα) , καθώς και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα ( ελαιόλαδο) και έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Υψηλή αναλογία σε μονοακόρεσρα προς κορεσμένα λιπαρά οξέα
2. Μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού
3. Υψηλή κατανάλωση οσπρίων
4. Υψηλή κατανάλωση δημητριακών και ψωμιού
5.Υψηλή κατανάλωση φρούτων
6. Υψηλή κατανάλωση λαχανικών
7.Χαμηλή κατανάλωση κρέατος και προϊόντων κρέατος
8.Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών