Συστατικά
Για την σαλάτα
4 βρασμένα παντζάρια
200 γρ. μπέιμπι ρόκα
2 πορτοκάλια καθαρισμένα
3 κ.σ. σουσάμι
Για το ντρέσινγκ – dressing
ξύσμα από 1 ακέρωτο λάιμ
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
ξύσμα από 2 ακέρωτα μανταρίνια
80 ml χυμό πορτοκάλι
50 ml χυμό μανταρίνι
50 ml χυμό από ένα κόκκινο γκρέιπ φρουτ
20 ml χυμό λάιμ
2 κ.γλ. μουστάρδα με μέλι
2 κ.γλ. μέλι
3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό με γεύση εσπεριδοειδών
1 κ.γλ. ξερό δυόσμο
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Στις σαλάτες εγώ πάντα χρησιμοποιώ για το ανακάτεμα του ντρέσινγκ ένα μεγάλο βάζο με καπάκι βιδωτό για να ανακατεύω καλά την σως και να την αποθηκεύω στο ψυγείο.
Αν θέλετε μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο η να βάζετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και να τα ανακατεύετε εκεί με ένα σύρμα η με ένα πιρούνι.
Φτιάχνω πάντα την σως από πριν την βάζω στο ψυγείο για μία ωρίτσα και σερβίρω πάντα την τελευταία στιγμή.
Βάζουμε λοιπόν όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο βάζο ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να ενωθούν τα υλικά και τα αρώματα.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε τα παντζάρια σε ροδέλες την ψίχα από τα πορτοκάλια στα δύο και ανακατεύουμε με την ρόκα.
Ρίχνουμε και την σως και ανακατεύουμε καλά.
γαρνίρουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.