Συστατικά
1 κιλό φασολάκια στρογγυλά
2 κουτ.σουπ. φουντούκια καβουρδισμένα και σπασμένα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ.σουπ. μέλι
3 κουτ.σουπ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ.γλ. ζάχαρη καστανή
1 κου.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
Για τη σάλτσα
8 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ.σουπ. μουστάρδα
1 κουτ.σουπ. ξύδι από λευκό κρασί
1κουτ.σουπ.μπαλσαμικό
1 κουτ.σουπ. χυμό πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
.
Βράζετε τα φασολάκια σε μπόλικο νερό για 8’ και τα στραγγίζετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τα κρεμμύδια και προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη, το μέλι, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 25’-30’ μέχρι να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, τα αναμειγνύετε όλα μαζί. Φτιάχνετε τη σάλτσα στο μπλέντερ ρίχνοντας όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε τη σαλάτα και πασπαλίζετε με τα καβουρντισμένα φουντούκια.