Συστατικά
- 1 στήθος κοτόπουλο
- λίγο ελαιόλαδο
- πιπέρι φρέσκο
- αλάτι
- 1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
- 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 10 φύλλα λόλες ,
- 10 φύλλα μαρουλιού
Για την σος γιαουρτιού
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κ.σ μέλι
- 5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 5 κλ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
- Δίνουμε χρώμα στο φιλέτο μας, στο τηγάνι.
- Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράει το κοτόπουλο μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο.
- Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, το κόβουμε σε φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
- Πλένουμε με νερό και ξύδι τις λόλες και το μαρούλι.
- Τα κόβουμε και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το δυόσμο, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραία υφή.
- Προσθέτουμε την σος στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Στο τέλος προσθέτουμε και το κοτόπουλο πάνω από τη σαλάτα μας