Loading...

Σαλάτα με κοτόπουλο και σος γιαουρτιού

Συστατικά

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρέσκο
  • αλάτι
  • 1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 10 φύλλα λόλες ,
  • 10 φύλλα μαρουλιού

Για την σος γιαουρτιού

  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ μέλι
  • 5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 5 κλ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
  • Δίνουμε χρώμα στο φιλέτο μας, στο τηγάνι.
  • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράει το κοτόπουλο μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο.
  • Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο, το κόβουμε σε φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Πλένουμε με νερό και ξύδι τις λόλες και το μαρούλι.
  • Τα κόβουμε και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το δυόσμο, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραία υφή.
  • Προσθέτουμε την σος στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Στο τέλος προσθέτουμε και το κοτόπουλο πάνω από τη σαλάτα μας

Leave a Comment