Συστατικά
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 φλιτζ. τσαγιού κουσκούς
- 2 μέτριες ντομάτες ή μερικά ντοματινια
- 50γρ. κουκουναρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσακι δυοσμο
- αλατι , πιπερι
- χυμο ενος λεμονιου
- λαδι
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
- Βάζετε το κουσκούς σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει τουλάχιστον 2 δάχτυλα και το αφήνετε για 5-10 λεπτά να φουσκώσει και να πιει το νερό.
- Πλένετε το κοτόπουλο και το βράζετε σε αλατισμένο νερο.
- Μπορείτε επίσης να το αλατοπιπερωσετε και να το ψήσετε σε αντικολλητικο σκεύος με λίγο λάδι, ώσπου να ροδίσει καλά και από τις 2 μεριες.
- Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες.
- Βάζετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικο τηγάνι και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσει.
- Πλένετε τις ντομάτες ή τα ντοματινια, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια.
- Βάζετε το κουσκούς σε σαλατιέρα και προσθέτετε τις ντομάτες ή ντοματινια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, το κουκουναρι και το κοτοπουλο.
- Αλατοπιπερωνετε και περιχυνετε τη σαλατα με τον χυμο λεμονιου και το λαδι.
- Ανακατευετε καλα και σερβιρετε.
Αν θελετε μπορειτε να προσθεσετε στη σαλατα λιγα φυλλα μαρουλιου ή ροκας ψιλικομμενα.