Loading...

Σαλάτα με αγριόρυζο και χαλούμι

Συστατικά

  • 150 γρ. αγριόρυζο ή μείγμα ρυζιού με αγριόρυζο
  • 500 γρ. γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 1.5 εκ.
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορους
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, τα κλωνάρια μόνο
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 150 γρ. χαλούμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το αγριόρυζο (ή το μείγμα) σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή (περίπου 45 λεπτά).
  • Το αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε με σουρωτήρι, ξεπλένουμε με κρύο νερό για περίπου 30΄΄ και στη συνέχεια στραγγίζουμε για ακόμη μία φορά.
  • Παράλληλα, σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολας.
  • Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με το κύμινο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά ακόμα.
  • Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ρύζι. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το μείγμα στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά
  • Το κόβουμε σε φέτες και προσθέτουμε στο μπολ με τη σαλάτα μας

Leave a Comment