Συστατικά
- 150 γρ. αγριόρυζο ή μείγμα ρυζιού με αγριόρυζο
- 500 γρ. γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 1.5 εκ.
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.
- 2 κ.γ. κύμινο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ηλιόσπορους
- 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, τα κλωνάρια μόνο
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ξύσμα και χυμό από ½ πορτοκάλι
- 150 γρ. χαλούμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το αγριόρυζο (ή το μείγμα) σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή (περίπου 45 λεπτά).
- Το αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε με σουρωτήρι, ξεπλένουμε με κρύο νερό για περίπου 30΄΄ και στη συνέχεια στραγγίζουμε για ακόμη μία φορά.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολας.
- Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με το κύμινο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά ακόμα.
- Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ρύζι. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε το μείγμα στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά
- Το κόβουμε σε φέτες και προσθέτουμε στο μπολ με τη σαλάτα μας