Loading...

To παστίτσιο του διαιτολόγου

Υλικα

  • 250 γρ. μακαρόνια πένες
  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. ντοματάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 800 ml άπαχο γάλα 1,5% λιπαρά
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 100 γρ. λευκό τυρί (τύπου φέτας με χαμηλά λιπαρά)
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Αχνίζουμε σε 2 κ.σούπας νερό, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά.

2.Προσθέτουμε τον κιμά και τον αχνίζουμε πολύ καλά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα παντού.

3.Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και μισό φλυτζάνι νερό και το ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

4.Βράζουμε τα ζυμαρικά μόνο με αλάτι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

Παίρνουμε μισό φλυτζάνι γάλα και διαλύουμε μέσα του το κορν – φλάουρ. Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το διάλυμα του κορν – φλάουρ. 5.Ανακατεύουμε συνεχώς (για να μην κολλήσει), μέχρι να πήξει (δεν θα γίνει πολύ πηχτή η μπεσαμέλ).

Όταν πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας. Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό (ελαφρά χτυπημένο), το μοσχοκάρυδο και αλάτι και πιπέρι.

6.Σε ένα ταψί (που το έχουμε αλείψει με 1 κ.σ. λάδι, μπορούμε και να το παραλείψουμε), απλώνουμε τα ζυμαρικά και από επάνω το μείγμα του κιμά. Πασπαλίζουμε από επάνω το τυρί τριμμένο και τελειώνουμε με την κρέμα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω – κάτω για 45′.

Leave a Comment