Υλικά για 12 μεγάλα μπισκότα με φαγόπυρο
- 1 1/4 της κούπας αλεύρι φαγόπυρου
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού λάδι ή βούτυρο καρύδας
- 1/4 της κουταλιάς του γλυκού υγρή στέβια (ή 1/4 της κούπας ζάχαρη)
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 1 κούπα σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
Σε μπολ ανακατεύεις το αλεύρι φαγόπυρου, το αλάτι και τη σόδα και αφήνεις να ξεκουραστεί το μείγμα.
Σε άλλο μπολ ή μίξερ ανακατεύεις το λάδι ή βούτυρο καρύδας και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις τη στέβια, τη βανίλια, το αυγό και χτυπάς προσθέτοντας σιγά σιγά και το μείγμα με το αλεύρι. Τελευταίες προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας. Σκεπάζεις το μείγμα με ζελατίνη και αφήνεις στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Έπειτα με ένα σκουπ για παγωτό, αφήνεις μπαλίτσες στο αντικολλητικό χαρτί. Ψήνεις για 12-15 λεπτά. Αφήνεις να παγώσουν για 10 λεπτά και απολαμβάνεις.