Υλικά:
500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
1 αυγό
50 γρ. αλεύρι (ή όσο πάρουν τα κεφτεδάκια στο πλάσιμο)
½ σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μουστάρδα dijon
50 γρ. μαύρο ψωμί τριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό
50 ml ούζο
1 κ.σ. λάδι καρύδας
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Μόλις πάρουν χρώμα προσθέστε τη ζάχαρη και καραμελώστε για λίγα λεπτά.
Σε ένα μπολ αναμείξτε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το λάδι καρύδας και προσθέστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Πλάστε πολλά μικρά κεφτεδάκια χρησιμοποιώντας το αλεύρι
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το λάδι καρύδας και προσθέστε τα κεφτεδάκια.
Δώστε χρώμα στα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές σε δυνατό μάτι και μετά χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά μέχρι να ψηθούν και μέσα.
Πουρές κουνουπίδι
Υλικά:
1 μεσαίο κεφάλι κουνουπίδι
2 κούπες γάλα 1,5%
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 pinch τριμμένο ξερό σκόρδο
1 κ.σ. regato light
15 γρ. μαργαρίνη
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το τριμμένο σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε για 6-8 λεπτά.
Ρίχνουμε το γάλα χαμηλών λιπαρών και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά εώς οτου το μείγμα μας μαλακώσει αρκετά. Προσθέτουμε το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
Με ραβδομίξερ πολτοποιούμε τα υλικά χρησιμοποιώντας ελάχιστο βραστό νερό ωστέ να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (5 κεφτεδάκια και 2/3 κούπας πουρέ κουνουπίδι):
Ενέργεια: 341 kcal
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Πρωτεΐνη: 25 γρ.
Λιπαρά: 17 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.