ΥΛΙΚΑ
- 10-12 μανιτάρια μεγάλα (button, porto bello)
- 2κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένα
- 1 ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια
- ½ κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
- 1 πρέζα κόλιανδρο
- 2 κ.σ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
- 2 κ.σ. νερό
- 60γρ. κίτρινο τυρί(που λιώνει) χαμηλό σε λιπαρά
- Αλάτι, πιπέρι
- Λεμόνι για μετά το ψήσιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε καλά τα μανιτάρια και αφαιρείτε τον κορμό τους. Αφού τα σκουπίσετε, ψιλοκόβετε τους κορμούς και σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο, τα καρύδια, το αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο.
- Απομακρύνετε από την φωτιά και συμπληρώστε το ψωμί.
- Σε ένα μούλτι βάζετε το νερό, το παραπάνω μείγμα και το δενδρολίβανο. Χτυπάτε 2-3 φορές για λίγα δευτερόλεπτα.
- Σε ένα ταψί, απλώνετε λαδόκολλα, τοποθετείτε τα μανιτάρια ανάποδα και με ένα πινέλο μαγειρικής τα περνάτε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Γεμίζετε και ρίχνετε από πάνω το κίτρινο τυρί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο C για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρετε με λίγο λεμόνι.