Ένα επιδόρπιο πλούσιο σε φυτικές στερόλες, σελήνιο και ψευδάργυρο, με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες σε σχέση με αντίστοιχες κρέμες.
Υλικά
- 500 γρ. γάλαφρέσκο με 1,5% λιπαρά
- 20 γρ. κακάο
- 30 γρ. στέβια
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 300 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη με στέβια , τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
Μερίδες: 8, Προετοιμασία-παρασκευή: 45΄
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το κακάο. Τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη στέβια με το κορν φλάουρ και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Λίγο προτού πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει και όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Αν θέλουμε να κρυώσει γρήγορα και να μην κάνει κρούστα, τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο παγάκια. Εκεί επάνω ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει.
Τη μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια και σερβίρουμε ή διατηρούμε στο ψυγείο.
Tip
Λόγω του κακάο και της σοκολάτας, το γλυκό αυτό είναι πλούσιο σε φυτικές στρερόλες, λουτεΐνη, σελήνιο και ψευδάργυρο, ουσίες που δρουν ευεργετικά για την καρδιά. Είναι λοιπόν μια άριστη επιλογή για επιδόρπιο, με θερμίδες που αντιστοιχούν σε 247 ανά μερίδα.