Loading...

Κοτόπουλο με φρέσκα σύκα, ροκφόρ και ρόκα

Συστατικά

λίγη φρέσκια ρόκα
8 φρέσκα σύκα με την φλούδα τους κομμένα σε τέταρτα
200 γρ ροκφόρ τρίμμα
2 φιλέτα κοτόπουλο

Για την βινεγκρέτ

50 ml ξύδι βαλσάμικο
200 ml ελαιόλαδο
50 γρ μέλι
50 γρ μουστάρδα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

8 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ.σουπ. μουστάρδα
1 κουτ.σουπ. ξύδι από λευκό κρασί
1κουτ.σουπ.μπαλσαμικό
1 κουτ.σουπ. χυμό πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Ζητάμε από τον χασάπη να μας χτυπήσει τα φιλέτα για να μαλακώσουν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο.
Σοτάρουμε  κι από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας  λίγο σπιτικό ζωμό εάν έχουμε, ή αλλιώς λευκό κρασί κατά την διαδικασία μέχρι να ψηθεί  καλά και στο εσωτερικό .

Συνήθως δεν χρειάζονται παρά 7-10 λεπτά για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Για την βινεγκρέτ τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και  τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε σε μια πιατέλα το κοτόπουλο, από πάνω την ρόκα, τα σύκα και το ροκφόρ και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ.

Leave a Comment