Μερίδες Συνταγής: 5
Υλικά:
- 1½ κούπα κόκκινες φακές
- 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
- 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
- 150 ml γάλα καρύδας
- 4 κούπες ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ
- ½ κ.γ. μπούκοβο ή λίγη σκόνη τσίλι (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ)
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον πελτέ ντομάτας και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, τις κόκκινες φακές και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά.
- Μόλις οι φακές είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο ή λίγο σπανάκι (προαιρετικά).
- Οι φακές αυτές μπορούν να καταναλωθούν και σαν κρύο πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν σα συστατικό σαλάτας.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Ενέργεια: 322 kcal
Υδατάνθρακες: 38.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 16.7 γρ.
Λιπαρά: 11.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 8 γρ.