Συστατικά:
500 γρ. γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. τοματάκια κονκασέ ή 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
½ κούπα κάππαρη
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
- Μουλιάζουμε τους γίγαντες τουλάχιστον για 8 ώρες σε νερό με λίγο αλάτι.
- Ξεπλένουμε καλά
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια να βράσουν.
- Ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα περίπου.
- Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, προσεκτικά γιατί η κάππαρη είναι συνήθως αλμυρή
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο στο σερβίρισμα.