Loading...

Ελαφριά κρέμα με κακάο

Δεν θα χαλάσουμε την δίαιτα με αυτή την κρέμα κατσαρόλας. Έχει πολύ λίγες θερμίδες και λιπαρά και είναι απίστευτα εύκολη.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλαμε 1,5% λιπαρά
  • 50γρ. στέβια
  • 30 γρ. κακάο
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 130 γρ. νερό
  • 6 κ.σ. κορν φλέικς για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μερίδες: 6, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 2 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή στέβια και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη στέβια , το κακάο, το κορν φλάουρ και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά διαλύοντας τυχόν σβόλους. Μόλις πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 25 εκ., το βρέχουμε κάτω από τη βρύση, το αδειάζουμε από το νερό και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την κρέμα. (Το νερό βοηθάει να ξεκολλήσει έπειτα η κρέμα.). Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα κορν φλέικς (αν θέλουμε).

Tip
Χαμηλή σε λιπαρά, αλλά πλούσια σε ασβέστιο, αυτή η κρέμα έχει μόνο 210 θερμίδες ανά μερίδα και είναι ιδανική λύση για όσους κάνουν δίαιτα.

Leave a Comment