Loading...

ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΕΤΙΚΗ

Το iDNA Test Διατροφής θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε αποτελεσματικότερα το βάρος μας, να αποφύγουμε τροφές που μας ενοχλούν, να κατανοήσουμε τις διατροφικές μας επιλογές και να δούμε πόσο εύκολα ο οργανισμός μας μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες.

Εξατομικεύστε τη διατροφή σας, αποκτώντας γνώση μέσα από 4 άξονες και 18 κατηγορίες ανάλυσης. Κάνοντας το iDNA Τest Διατροφής θα λάβουμε πληροφορίες που αφορούν τη διαχείριση βάρους, την καρδιομεταβολική υγεία, τις τροφικές ευαισθησίες, την ικανότητα αποτοξίνωσης και τις αντιοξειδωτικές ανάγκες.

Διαχείρηση Βάρους-Εξατομίκευση

Τα γονίδια συνεισφέρουν στην εύρεση της κατάλληλης δίαιτας για εμάς με στόχο την επιτυχημένη απώλεια βάρους, αλλά και την διατήρηση της απώλειας μακροχρόνια απώλειας μακροπρόθεσμα.

Τροφικές Ευαισθησίες

Η ευαισθησία στα τρόφιμα αναφέρεται κυρίως στην αδυναμία επεξεργασίας ή πέψης ορισμένων τροφίμων. Με το idna τεστ διατροφής μπορούμε να μάθουμε αν επεξεργαζόμαστε σωστά ουσίες όπως καφεΐνη, αλάτι, λακτόζη και γλουτένη.

Εντός 15 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που θα γίνει η παραλαβή του δείγματος σάλιου στο εργαστήριο της Αθήνας, θα σας σταλεί στο προσωπικό σας email  η εξατομικευμένη έκθεση αποτελεσμάτων. Πιο αναλυτικά, εξετάζονται οι παρακάτω άξονες μέσα από 18 κατηγορίες ανάλυσης:

Διαχείριση Βάρους

Διατροφή υψηλή σε λιπαρά & περιορισμένη σε υδατάνθρακες
Μονοκόρεστα λιπαρά
Υδατάνθρακες, γλυκαιμικό φορτίο & γλυκαιμικός δείκτης
Πρωτεΐνη
Κατανάλωση σνακ μεταξύ γευμάτων
Προτιμήσεις προς το γλυκό
Βιολογικό ρολόι

Καρδιομεταβολική υγεία

Λιπαρά
Κορεσμένα λιπαρά
Λιπαρά οξέα Ω6 και Ω3
Τρανς λιπαρά

Τροφική ευαισθησία

Ευαισθησία στην καφεΐνη
Ευαισθησία στο αλάτι
Ευαισθησία στο αλκοόλ
Ευαισθησία στη λακτόζη
Ευαισθησία στη γλουτένη

Αποτοξίνωση & αντιοξειδωτικές ανάγκες

Ικανότητα αποτοξίνωσης
Αντιοξειδωτικές ανάγκες

iDNA ΤΕΣΤ ΔΙΑΤΡΟΔΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΟΣ (ΣΙΕΛΟΥ)

  1. Σημειώστε το όνομά σας στο αυτοκόλλητο που βρίσκεται επάνω σε κάθε έναν από τους 2 σωλήνες.
  2. Πριν τη λήψη του δείγματος σιέλου, και για τουλάχιστον 30 λεπτά, δεν θα πρέπει να έχετε φάει φαγητό, ή να έχετε μασήσει τσίχλα, δεν θα πρέπει να έχετε πιεί οποιοδήποτε υγρό, να έχετε βουρτσίσει τα δόντια, να έχετε κάνει στοματικές πλύσεις, ή να έχετε καπνίσει. Επίσης, αν φοράτε κραγιόν, να βεβαιωθείτε ότι το έχετε αφαιρέσει. Έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι το δείγμα DNA είναι αποκλειστικά δικό σας και δεν υπάρχει καμία εξωτερική επιμόλυνση.
  3. Ανοίξτε τον σωλήνα στη διαχωριστική γραμμή και τραβήξτε προς τα έξω την αποστειρωμένη μπατονέτα. Η μπατονέτα δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τα χέρια σας, ή με άλλη επιφάνεια, για να μη χάσει την αποστείρωσή της.
  4. Ανοίξτε καλά το στόμα σας και ξεκινήστε να τρίβετε δυνατά τη μπατονέτα στο εσωτερικό μέρος κάθε μάγουλου και στα ούλα σας με έντονες περιστροφικές κινήσεις, ανοδικές και καθοδικές, για 1 λεπτό συνολικά. Υπολογίστε ότι θα χρειαστούν περίπου 20 κινήσεις σε κάθε μάγουλο. Η περιστροφή της μπατονέτας κατά τη διαδικασία εξασφαλίζει την επαρκή λήψη κυττάρων.Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε πιστά αυτή τη διαδικασία για να εξασφαλιστεί ότι η ποσότητα δείγματος θα είναι αρκετή για την απομόνωση του DNA.
  5. Κρατήστε τη μπατονέτα στον αέρα για 1 περίπου λεπτό χωρίς να έρθει σε επαφή με καμία επιφάνεια και μετά τοποθετήστε την προσεκτικά στον σωλήνα συλλογής, εάν είναι δυνατόν χωρίς να έρθει σε επαφή με τα τοιχώματά του. Πιέστε ελαφρά το πώμα για να κλείσει ο σωλήνας.
  6. Τοποθετήστε τον σωλήνα συλλογής στο ξεχωριστό προστατευτικό σακουλάκι και κλείστε.
    Επαναλάβετε τη διαδικασία και με τη δεύτερη μπατονέτα.
  7. Τέλος, τοποθετήστε τα 2 προστατευτικά σακουλάκια με τους σωλήνες συλλογής μέσα στο κουτί iDNA test kit.
  8. Τοποθετήστε το κουτί που περιέχει τους σωλήνες καθώς και τα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα έγγραφα, μέσα στη σακούλα αποστολής.