ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)
- ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε φέτες
- 2 κ.σ corn flour
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 φλ. Χυμός πορτοκαλι
- ½ φλ. νερό
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- ½ κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ σησαμέλαιο
- 2 κ.γ. σάλτσα τσίλι
- 1 κ.γ. λιωμένο τζίντζερ
- 2 φλ. φασολάκια
- 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
- ½ κρεμμύδι σε λωρίδες
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- Ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 μικρό ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύετε το ξύσμα πορτοκαλιού με 1 κ.σ. corn flour και περνάτε από το αυτό το μείγμα το μοσχάρι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μοσχάρι για 3-4 λεπτά, με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ετοιμαστεί το βάζετε σε ένα πιάτο
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το υπόλοιπο αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την μουστάρδα, το μέλι, το τσίλι και το σησαμέλαιο.
- Στο τηγάνι που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως σοτάρετε (με το υπόλοιπο ελαιόλαδο) το τζίτζερ, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα φασολάκια, μέχρι να ψηθούν όλα τα λαχανικά.
- Προσθέτετε το μείγμα που φτιάξατε στο 3ο βήμα και ανακατεύετε για ένα λεπτό επανειλλημένα.
- Ρίχνετε το μοσχάρι και το μαγειρεύετε για ακόμα 2 λεπτά
- Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ.