Loading...

CHILLI ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)

  • ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ corn flour
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλ. Χυμός πορτοκαλι
  • ½ φλ. νερό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ½  κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ σησαμέλαιο
  • 2 κ.γ. σάλτσα τσίλι
  • 1 κ.γ. λιωμένο τζίντζερ
  • 2 φλ. φασολάκια
  • 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • ½ κρεμμύδι σε λωρίδες
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύετε το ξύσμα πορτοκαλιού με 1 κ.σ. corn flour και περνάτε από το αυτό το μείγμα το μοσχάρι.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μοσχάρι για 3-4 λεπτά, με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ετοιμαστεί το βάζετε σε ένα πιάτο
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το υπόλοιπο αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την μουστάρδα, το μέλι, το τσίλι και το σησαμέλαιο.
  4. Στο τηγάνι που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως σοτάρετε (με το υπόλοιπο ελαιόλαδο) το τζίτζερ, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα φασολάκια, μέχρι να ψηθούν όλα τα λαχανικά.
  5. Προσθέτετε το μείγμα που φτιάξατε στο 3ο βήμα και ανακατεύετε για ένα λεπτό επανειλλημένα.
  6. Ρίχνετε το μοσχάρι και το μαγειρεύετε για ακόμα 2 λεπτά
  7. Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ.

Leave a Comment