Συστατικά
Για το κοτόπουλο
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- λίγο ελαιόλαδο
- πιπέρι φρέσκο
- αλάτι
- 1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
- 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
- 2 κ.σ. βούτυρο
Για το dressing
- 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
- 1 σκ. σκόρδο
- αρκετό ελαιόλαδο
- ½ φλιτζανι ελαιόλαδο
- 50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Για τα κρουτόν
- 3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- θυμάρι
Για το σερβίρισμα
- επιπλέον παρμεζάνα
- 1 iceberg
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Για το κοτόπουλο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς
- Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι
- Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο
- Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά
Για το dressing
- Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε
- Προσθετουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι
- Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη
Για τα κρουτόν
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού
- Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι
- Μετά απο 3 λετπά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα
Για το σεβίρισμα
- Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
- Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!