Loading...

Αμυγδαλωτά με ροδάκινο

Αυτά τα πανεύκολα αμυγδαλωτά με γεύση ροδάκινο γίνονται μόνο με ένα μπλέντερ και είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό κέρασμα

Υλικά

  • 150 γρ. αμύγδαλαλευκά
  • 40 γρ. στέβια
  • 40 γρ. ροδάκινο, ώριμο, κομμένο σε μικρά κομμάτι

Κομμάτια: περίπου 15, Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 30΄

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα σαν πάστα που πλάθεται. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Έπειτα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε άχνη ή κρυσταλλική ζάχαρη.

Tip
Κάθε κομμάτι έχει περίπου 65 θερμίδες. Είναι ένα πολύ υγιεινό γλυκό, πλούσιο σε ασβέστιο, παρότι δεν περιέχει γάλα. Γι’ αυτό και είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Ακόμα περιέχει πολλές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μονοακόρεστα λίπη και φυτοστερόλες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο.

Leave a Comment