Loading...

filosophy

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

To κέντρο διαιτολογίας και κλινικής διατροφής nutriplan εδρεύει στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ειδικεύεται στην δημιουργία εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Στόχος μας είναι η υγεία και η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Γι’ αυτό το λόγο σχεδιάζουμε διαιτολόγια τα οποία καλύπτουν όλες τις θρεπτικές απαιτήσεις τους οργανισμού σας.

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στο διαιτολογικό μας κέντρο πραγματοποιούνται:

 • Υπολογισμός βασικού μεταβολισμού 
 • Υπολογισμός ιδανικού βάρους
 • Σωματομετρικές μετρήσεις ( ύψος, βάρος ) 
 • Aξιολόγηση προσωπικών κινήτρων 
 • Λιπομέτρηση – τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος με τον
  επαγγελματικό λιπομετρητή BC TANITA 418 MA

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τη μέτρηση είναι :

 • Το Σωματικό Βάρος
 • Εκτίμηση του βασικού μεταβολισμού
 • Μέτρηση μυικής μάζας
 • Το Δείκτη Μάζας Σώματος ( ΒΜΙ )
 • Το Συνολικό Σωματικό Λίπος (%) και τη λιπώδη μάζα ( kg )
  Το Σωματικό Λίπος (% και σε kg) ανά τμήμα σώματος (δεξί – αριστερό χέρι, δεξί -αριστερό πόδι και ο υπόλοιπος κορμό του σώματος)
 • Τα υγρά σώματος (όπου ελέγχουμε την αφυδάτωση ή την κατακράτηση υγρών του σώματος)
 • Το επιθυμητό εύρος του σωματικού λίπους 

Λειτουργία Στοχοποίησης

Η Λειτουργία Στοχοποίησης υπολογίζει το ποσοστό λιπώδους μάζας που πρέπει να “χαθούν” με σκοπό να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος.
Η Λειτουργία Στοχοποίησης επικεντρώνεται απευθείας στην λιπώδης μάζα και όχι απλά στο σωματικό βάρος του εξεταζομένου.
Στη συνέχεια λαμβάνουμε ιατρικό ιστορικό όπου καταγράφονται όλες οι ασθένειες που πιθανόν σχετίζονται με την διατροφή σας και επηρεάζουν
την υγεία σας.

Τέλος λαμβάνουμε αναλυτικο διατροφικό ιστορικό οπού καταγράφονται: 

 • Οι προτιμήσεις σας σε τρόφιμα 
 • Οι διατροφικές σας συνήθειες 
 • Οι τροφικές σας αλλεργίες 
 • Η εκτίμηση της φυσικής σας δραστηριότητας 

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δημιουργούμε εξατομικευμένo διαιτολόγιο το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις καθημερινές σας συνήθειες και στον τρόπο ζωής σας.


ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ

Στο διαιτολογικό μας κέντρο ασχολούμαστε ιδιαίτερα με την αντιμετώπιση την παχυσαρκίας και την απώλεια βάρους με την δημιουργία ενός προσωπικού διαιτολογίου το οποίο βασίζεται στην αντιοξειδωτική διατροφή.
Επίσης ασχολούμαστε με την διατροφική υποστήριξη χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων όπου μέσω της διατροφής καλύπτουμε όλες τις θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού βοηθώντας έτσι συμπληρωματικά στην θεραπεία ασθενειών.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ

Η διαιτολόγος του κέντρου, Μπόνιου Ιωάννα ασχολείται επίσης με την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, την διατροφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και την κάλυψη των διατροφικών αναγκών σε όλες τις παθολογικές καταστάσεις.
Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών (νευρική ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία) και στοχεύουμε στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ισορροπημένη διατροφή
Kάλυψη διατροφικών και θρεπτικών απαιτήσεων σε φυσιολογικές καταστάσεις.
ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ
Ειδικό πρόγραμμα διατροφής για την αύξηση των καύσεων του οργανισμού και αύξηση του βασικού μεταβολισμού.
Αδυνάτισμα υπέρβαρων και παχύσαρκων
Αντιμετώπιση παχυσαρκίας σε εφήβους και ενήλικες με στόχο την επίτευξη του ιδανικού βάρους.
ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Θεραπευτικά πρωτόκολλα διατροφής για μείωση των συμπτωμάτων και θεραπεία όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων.
Αντιμετώπιση παιδικής παχυσαρκίας
Ειδική διατροφική εκπαίδευση και χορήγηση καταρτισμένου διαιτολογίου για την μείωση του σωματικού βάρους στα παιδιά.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΝΕΟΠΛΑΣΙΕΣ
Συμπληρωματική θεραπεία μέσω διατροφής για μείωση των παρενεργειών των χημειοθεραπειών και ενίσχυση του οργανισμού και του ανοσοποιητικού.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η διαιτολόγος Μπόνιου Ιωάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το έτος 1984.

Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης όπου αποφοίτησε το 2009.

 

Εξειδικεύεται  στη Διατροφική-Μεταβολομική ιατρική από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Διατροφής ( European Institute of Nutrition medicine,E.I.Nu.M) όπου και ασχολείται με την διατροφική αντιμετώπιση χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων.Από το 2014 είναι συνεργάτης τους ιδρυτή της μεταβολομικής ιατρικής  Dr.Δημήτρη Τσουκάλα (http://www.drtsoukalas.com/mponiou_ioanna-tm-7.html).

Είναι κάτοχος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κλινική διατροφή» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξειδικεύεται στην αθλητική διατροφή (Ειδικός αθλητικής διατροφής υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας αθλητικής διατροφής των ΗΠΑ ,International society of sports nutrition, ISSN). Ασχολείται ιδιαίτερα   με την αθλητική διατροφή καθώς συνεργάζεται με επαγγελματίες αθλητές και αθλητικές ομάδες ως σύμβουλος διατροφής. Το έτος 2013-2014 συνεργάστηκε  με τη σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.

 

Μετεκπαιδευτικέ στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των διατροφικών Διαταραχών (νευρική ανορεξία, βουλιμία και υπερφαγια) Μaster PractitionerProgramme in Eating Disorders & Obesity από  το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ, www.keadd.gr) που λειτουργεί υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED, www.eating-disorders.org.uk) και τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society – BPS).

Σπούδασε Δημοσιογραφία και Διοίκηση (Executive Diploma in Journalism & Management του Mediterranean college Thessaloniki) όπου και ασχολήθηκε με την αρθογραφία θεμάτων διατροφής και υγείας σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΕΡΕΥΝΑ

Συμμετείχε σε ερευνητικό  πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα την ανίχνευση της κοιλιοκάκης (δυσανεξία στη γλουτένη) σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε όλους του παιδικούς σταθμούς της πόλης όπου και αποτέλεσε το θέμα της πτυχιακής της εργασίας.

Πραγματοποίησε  πρακτική άσκηση στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά με διατροφική αντιμετώπιση ασθενών με παθήσεις .

Συμμετείχε σε πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων πάνω σε θέματα διατροφής ,υγείας και άσκησης.

Από το 2009 μέχρι το 2011 ασκεί το επάγγελμα της διαιτολόγου σε κατ’ οίκον επισκέψεις.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα διατηρεί το προσωπικό της ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ (κέντρο διαιτολογίας και κλινικής διατροφής Nutriplan) στην ανατολική Θεσσαλονίκη .

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ