ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
Συστατικά:
- 1 παπάγια
- 2 ακτινίδια
- 200 γρ. πεπόνι
- 1 μικρό λευκό λάχανο
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 κλ. σέλερι
- Χυμός και ξύσμα από δύο λάιμ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
- 200 γρ. τόφου
- 200 γρ. γιαούρτι 2%
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε την παπάγια και κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φετούλες (julienne) σαν ζυμαρικά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και κόβουμε σε φέτες 1 εκ. πάχος. Ρίχνουμε τις φέτες στο μπολ με την παπάγια.
- Καθαρίζουμε το πεπόνι και κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ.. Ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα.
- Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τρίβουμε τα καρότα στην χοντρή μεριά του τρίφτη και κόβουμε σε λεπτές φέτες την πιπεριά. Κόβουμε το σέλερι σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα φρούτα.
- Προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό και το ξύσμα των λάιμ, το ελαιόλαδο, τον φρέσκο μαϊντανό, το τόφου κομμένο σε κυβάκια 1 εκ. και το γιαούρτι.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό ψιλοκομμένο.