Loading...

ΥΓΙΕΙΝΑ BROWNIES

Υλικά:

  • 150 γρ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
  • 4 αυγά θερμ. δωμ.
  • 15 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 1 μπαστούνι βανίλια (ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια)
  • 1/3 φλ. χαρουπάλευρο
  • 1/3 φλ. κακάο
  • 1/3 φλ. καρύδα (νιφάδες ινδοκάρυδο)
  • 1 φλ. ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους αλεσμένους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 πρέζες σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. σοκολάτα με στέβια (ψιλοκομμένη)

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι τετράγωνο 20×20 εκατοστά, ιδανικό για brownies.
  • Αλέθουμε τους ηλιόσπορους σε σκόνη, στο μπλέντερ.
  • Κοσκινίζουμε το κακάο με το χαρουπάλευρο σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε την καρύδα, τον αλεσμένο ηλιόσπορο, το αλάτι και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι να αναμειχθούν καλά.
  • Στο μπλέντερ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και την βανίλια. Τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Με το μπλέντερ σε λειτουργία, ρίχνουμε λίγους λίγους τους χουρμάδες και πολτοποιούμε, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και με μαλακή σπάτουλα, ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε να μπει στο μίγμα.
  • Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψάκι.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40′ μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Προαιρετικά περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Leave a Comment