Loading...

Μπάμιες με ντομάτα και κόλιανδρο

Συστατικά:

  • 450 γρ. φρέσκες ντομάτες ή 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • 450 γρ. φρέσκες μπάμιες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.γλ. σπόρους κόλιαντρου κοπανισμένους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες.

Κόβουμε τα κοτσανάκια από τις μπάμιες και τις πλένουμε.

Ραντίζουμε με ξίδι και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 1 ώρα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το κόλιαντρο μέχρι ν’ αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Προσθέτουμε τις μπάμιες και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρώς και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.

Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Τις σερβίρετε χλιαρές ή κρύες.

Leave a Comment