Υλικά:
- 450γρ. κρέμα σαντιγί με φυτική κρέμα γάλακτος
- 325γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (τύπου Valrhona)
- 150γρ. γάλα
- 100γρ. κρέμα καρύδας
- 50γρ. κρόκοι αυγών (κρόκος μεσαίου μεγέθους αυγού, ζυγίζει 20γρ.)
- 2,5γρ. stevia
- 100γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
Παρασκευή:
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα καρύδας και την stevia σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια, βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε. Βάζουμε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν οι κρόκοι. Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και το σουρώνουμε αμέσως σε ένα μπολ. Έπειτα, προσθέτουμε τη μισή περίπου ποσότητα μίγματος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σύρμα και στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα και ξανά ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί καλά. Σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την κρέμα σαντιγί, ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και τα καβουρδισμένα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Σερβίρουμε σε ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η μους. Αφού σταθεροποιηθεί η μους, μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με τρίμμα σοκολάτας και σπασμένα φουντούκια.
Χρήσιμες συμβουλές:
Όταν ξαναβάλουμε το μίγμα στην φωτιά για να παστεριωθούν οι κρόκοι, πρέπει να προσέξουμε να μην βράσει. Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει, αλλά όχι να ξεπεράσει, τους 82-85°C .
Μπορούμε εάν το επιθυμούμε, να αρωματίσουμε τη μους με ξύσμα πορτοκάλι ή ξύσμα λεμόνι ή οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας μας.